Det er ikke til å stikke under stol at det oftest er brudens antrekk som får mest oppmerksomhet. Dette er også antrekket som, i de fleste budsjetter, er den største enkeltutgiftsposten.
Det er ikke uvanlig at man begynner å se etter og prøve brudekjoler åresvis før man i det heletatt har bestemt seg for å inngå ekteskap.
I en brudesalong hvor jeg var for å jakte etter “the dress”, var det en kvinne som skulle hente brudekjolen sin. Hun skulle ikke gifte seg med det første, hun hadde ikke en kjæreste engang, bare fast bestemt på at dette var kjolen hun skulle bære når den tid kom.

En prosess
Brudenes måte og takle denne brudekjole-jakten er veldig individuell som de forskjellige menneskene vi er. Uansett utgangspunkt og hvordan du tenker: Du kommer til å finne brudekjolen din. Det finnes en brudekjole for alle, uansett størrelse, form eller smak..
Vi er alle forskjellige, men alle har sin egen greie og vet hva de liker og ikke liker. Om man beholder den fatningen når man starter kjolejakten skal det ikke være vanskelig å ende opp med en kjole som du elsker. Som med alt annet i planleggingen er ikke dette tid for å ta hensyn til noen andre enn deg selv.

Så snart vi satte datoen var det ikke til å unngå at jeg brukte flere timer forran pc-skjermen, bli blendet og inspirert av hvilken kjole jeg skulle ha på meg den dagen som ville brenne seg fast i minnet for alltid.
Jeg fant en brudekjole på en webside, som jeg bare falt pladask for. Dette var kjolen skulle jeg ha, ingen tvil. Det ble til at jeg, for noen måneder, ikke tenkte noe mer på denne kjole greien, for det var jo over et år til bryllupet skulle stå og det var ikke noe hastverk..

 

Tanker
Innimellom fikk jeg likevel tid til å gå inn i meg selv og spørre min underbevisshet om jeg virkelig skulle ta sjangsen på å skreddersy en kjole etter målene jeg sender inn til skredderen, i tillegg til å betale en hel masse penger for en kjole jeg ikke vet blir like fin på meg, som på modellen på bildet. Det var her jeg begynte å dra på brudesalonger for prøving av kjoler. Bare for å se hva som EGENTLIG kler meg best. Jeg plukket ut en kjole med helt likt snitt som på kjolen jeg hadde tenkt å få sydd. Det så helt greit ut, men jeg jublet ikke, det var liksom noe som manglet.
En salong ble til flere, og jeg endte opp med denne kjolen fra San patrick 2010 , eslava.

På min side hadde ikke jeg noe anelse om at dette var kjolen med en gang jeg hadde fått den på meg. Det hele startet med damen som gikk på bakrommet og hentet en kjole som hun sa ville være nydelig på meg. Da jeg så kjolen tenkte jeg; “å herremin, altfor mye slep, for lyst stoff, NEI”. Jeg kom jo inn i salongen med mine krav

– Ikke slep

– Klassisk, romantisk stil

– Mørk ivory

– Ikke chiffong

– Halterneck eller stropper

– Om det skulle være stener/paljetter, skulle det være på max 20 % av kjolen, ikke mer

– Null glitter.

Ja… Man kan si jeg visste hva jeg skulle ha. Men ikke at kjolen den søte damen kom ut med skulle vise seg å være kjolen med stor K.
Den har et ganske langt slep og har verken halterneck eller stropper, som faktisk var de 3 hovedkravene mine.
Jeg gikk flere måneder og tenkte som det knakte om jeg skulle ha den kjolen, jeg innså i siste liten at når man fortsatte jakten og sammenlignet alle kjolene man skulle prøve med denne, er valget, i underbevisshetens makt, tatt.

Kjolen som vant

Brudekjoleprosessen og dens utfall var et resultat av dyktige erfaringssterke damer i salongen, som vet hva dem driver med, ærlige forlovere som engasjerer og sier meningen sin og en skeptisk men åpen Ingrid som var villig til å teste nye baner.
I hele planleggingsfasen vil man stadig lære nye ting om seg selv, det som jeg har hørt ofte skjer i kjolejakten er at man leter og leter. Tilslutt har man gjerne vært igjennom ti brudesalonger og 15 ganger så mange vakre kjoler. Man blir blind for hva man egentlig vil ha og det resulterer i at man tilslutt bare velger en kjole av ren utmattelse. Som jeg har skrevet tidligere, (og som ikke går an å få skrevet nok) hold fokus og vær egoistisk. Om du velger å bruke brudekjole, er det kjolen som skal få frem den beste siden ved deg, det er ikke kjolen som skal glitre – det er du!

BRUDGOMMENS ANTREKK
Mulighetene og alternativene er mange. Brudgommens antrekk havner, i mange tilfeller, i skyggen av brudens. Dette er en greie som må snues, og bruden må være litt “på” sin tilkomne for å inspirere og motivere brudgommen. Barske mannfolk tror det bare finnes mørk dress og thats it. Nei, her må vi dra de med ut.

– Sjakett

– Smoking

– Kjole og hvitt

– Bunad

I mitt tilfelle bar min mann bunad. Ikke bare ser den fanastisk ut på han, den representerer hvor han kommer fra og hvem han er (oppvokst på gård), den røde vesten og diverse andre detaljer matcher fargetemaet vårt.
Bunaden ble sydd til konfirmasjonen hans, jakken til 25-års dagen. Hatten kjøpte/sydde han til ære for bryllupet. Haha.

BRUDEPIKER OG BRUDESVENNER
Vi hadde “store” brudepiker og brudesvenner, den yngste i er 12 år.
Pikekjolene fant jeg på en nettbutikk, det ble så gjort små endringer som inn og utsying.
Brudepikene hadde også like sko – eller nei – to av dem har identiske sko, den tredje er faktisk ikke helt identisk, men samme farge og nyanse. Poenget er – klarer du å se hvem sine sko som skiller seg ut?

Brudesvennene bar eget antrekk, med rød sløyfe, som jeg også snublet over i en nettbutikk. Disse kjøpte jeg for en slikk og ingenting, fargen var identisk til pikenes kjoler..

Helheten
Når man setter sammen antrekkene til brudefølget foretrekker jeg at brudepiken og brudesvennen matcher hverandre framfor piken matcher bruden og brudesvenn brudgom.
Tenk helhet og flyt.
I mitt eksempel ser man flere trekk som går igjen

– Pikene bærer røde kjoler som går igjen i brudens brudebukett og tilbehør som diadem og smykke, og brudgommens vest/detaljer i antrekk.

– Svennene bærer mørk dress som går igjen i det mørke stoffet i brudgommens antrekk, sløyfe som går igjen i pikenes sløyfe på kjolen, identisk rødfarge til pikenes kjoler og brudebukett

– Identiske blomster i pikebukett og knapphullsblomst som også er identisk til brudens brudebukett

 

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *