Når vielsesform er valgt og dere har blitt enige om rammene rundt vielsen, kan dere gå i dybden og planlegge hvordan selve seremonien skal foregå og hvordan det skal pyntes.

Veldig mange kræsjer og tar denne posten til slutt, fordi de føler det ikke er så mye og planlegge, for man skal jo bare være der knapt en time.

Kirken er en uselvisk og prektig bygning som betyr uendelig for veldig mange mennesker og alle er velkommen. Vi ville bevare denne sjelen og pyntet ikke noe annet enn med rosebladene dere her ser på gulvet. Utenfor kirken var det 3 hvite kurver på hver sin side, med rød potterose på hver side, risposer og flagg.

Dette er dagen dere skal gi hverandre et viktig og personlig løfte, det er uhyre viktig at det ikke er noen av dere som får følelsen av at ?dette tar jeg på strak arm? og ?dette blir barnemat?. Man skal være litt nervøs og man skal være litt anspent, det er bare sunt.

Når det er sagt er det også mye som skal planlegges, tilrettelegges og gjennomføres også her..

I et kirkebryllup (i mitt tilfelle) skal det trykkes opp programmer med salmer, det skal velges inn og utgangsmelodi, man tenker hvem som skal sitte hvor og på tekster som skal leses opp.

Den dag i dag vil du bli overrasket over hvor mye dere faktisk få legge opp til selv når det gjelder hele seremonien, utnytt det.

Spent brudgom minutter før det skal skje.

Vielsen varer som oftest rundt en halvtime og går i hovedsak om dette:

Preludium/inngang

Inngangsord

Salme

Skriftlesning

Salme

Tale

Ekteskapsinngåelse

Overrekkelse av ringer

Forbønn

Musikk/symbolhandlinger

Salme

Velsignelse

Utgang

Hver post har sin handling og utfordring. Det man tenker mest på blir som oftest inngang, ekteskapsinngåelsen, symbolhandlingene, velsignelsen og overrekkelse av ringer.

Når det kommer til seremonien så vår plan i grove trekk sånn ut:

Inngang: Brud går opp til alters med far ved sin høyre side, brudepiker og brudesvenner går parvis (3 par) bak, ikke rett bak, det var minst 6 meter mellom brud og far og følget. Inngangsmarsj hadde brudgom valgt.

Ved alteret: Brudens ene (av 2) forlover ved brudens side og brudgoms forlover ved brudgommens side.

Brudepiker ved brudens side og svenner ved brudgommens.

Ekteskapsinngåelse: Brud og brudgom gjentar etter presten og sier løftene høyt for hverandre.

Overrekkelse av ringer: Forlovere fikk ansvar for disse

Symbolhandlinger: 2 sanger, hallelujah før ekteskapsinngåelse og fields of gold rett etter.

Utgangsmarsj: Tradisjonell bryllupsmarsj, brudepar går først, så forlovere deretter brudepiker og svenner (parvis) og gjestene tilslutt.

 

Dette var altså planen, men det var slett ikke utfallet. Drastiske endringer av en nervøs og forvirrende brudgom i siste liten, gjorde at brudepikene og svennene satt på fremste benk. Jeg trøster meg med tanken at jeg faktisk er den eneste som la skikkelig merke til dette, hva visste vel tilskuerne om våre planer?

Jeg er verken sint, skuffet eller bitter på utfallet og endringene av planene vi hadde, det er absolutt ikke sammenlignbart følelsen du kjenner på timene før seremonien skal starte. Hjertet pumpes for fullt og verken meg eller far min fikk med seg alt som skjedde rundt oss minutter før vi skulle til pers. Jeg var ikke lett å ha med å gjøre timene før bryllupet, humøret kunne sammenlignes med en berg og dal bane hvor da man var på vei oppover var på grensen til å kalle både sjåfør og forlover (heldigvis mennesker jeg kjenner godt og omvendt) for ubrukelige og ulogiske drittunger. De begynte bare å le og sa det var greit siden jeg skulle gifte meg i dag.

Når man først har komt seg til alters kan man slappe av og nyte resten av vielsen, men jeg må si jeg ble litt smånervøs når mikrofonen til presten ikke virket og det kom en random dude inn på hjørnet ved alteret som fikk store øyne over at det var vielse og snudde rett ved døren. Øyeblikk altså, øyeblikk.

0 Kommentarer Kategorier: .

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *