Når en har invitert til bryllupsfest kommer du ikke utenom gavelisten. Hva skal man sette opp? Hva skal man ønske seg? Hva trenger man?

De fleste par som går til alters denne dag idag er fra før ganske etablerte. Nå er gjerne begge ferdig utdannet og i jobb, mens før var det helt normalt og sette opp møbler, interiørartiker og grunnleggende ting for et par i et nytt rede i startfasen.

Nå er det veldig vanlig at parene peker seg ut et ekslusivt finservise og glass på listen i anledning med bryllupsdagen. Men det er ikke uvanlig og sprite opp listen med andre ting. Kanskje har du en handyman som aldri får nok av verktøy? kanskje dere ikke tar dere råd til reisemål dere så lenge har drømt om, eller rett og slett føler dere har alt og vil donere bryllupsgavene?

Valgene og mulighetene er mange. Her har du hovedtrekkene i vår ønskeliste

Servise


Platinum

Og siden ALT jeg nettopp har satt i 4 timer og skrevet bare forsvant fra dette idiot vinduet uten et eneste håp om å gjenopprette så mye som et lite punktum, blir dette kort. På denne maskinen skal dreamweaver garantert innstaleres…… Imorgen.

Vi kombinerte platinum med skålene fra extreme platinum, salatbollene, de dype skålene er altså i extreme platinum istedenfor platinum.. Benporcelenet fra China Bone laget i Thailand, er det samme i hele platinumserien, så om du har lyst og kombinere flere, vil man ikke se forskjell i selve porselenet. Bare formene og eventuelt print. Satte opp til 12, frokost, middag og kaffe. Fikk alt :)


Kosta Boda, Line, sine fantastiske glass. Disse glassene var så dyre at vi egentlig bare satte dem opp på gøy, tenkte oss aldri at vi på bryllupsdagen skulle få fullt opp med rødvin, hvitvin og farrisglass. Vi fikk også noen akevitt og cognaq glass. Satte også opp, øl, longdrink og martiniglass. 8 av hver. Resterende glass som vi manglet, fikk vi til jul og bursdagen min, som er i januar. Kan også meddele at konemor ser helst at både karaffelen og glassene tilbringer mesteparten av sin tid i spisestueseksjonen!


Med asiatisk blod kommer man ikke utenom, i mine øyne, verdens beste kokkekniver. Japanske kokkekniver fra Chroma type 301 med et behagelig skaft til og kutte i alt fra grønt, til vilt, fugl og fisk. Designet av porche og med et maskulint preg og utseende gjør at også ektemannen frister til og svinge seg på kjøkkenet. Disse knivene hadde vi en del av fra før, satte opp resten av serien vi ikke hadde og er nå stolt “mor” til dette fantastiske stålet.

Bestikket Ida fra hardangerbestikk. Med serviset og sine platinum lininger ville vi ha det som fokus, valget falt derfor på Ida, med sin runde silhuett i skaftet og kurver i bladet og sit utrolig skinnende stål Når konemor dekker tilbords, dekker hun gledelig til et dusin, fokuset blir da på maten og ikke på og pusse sølvtøy, orker ikke tanken på vaske 36 deler for hånd! Satte opp til 12 + serveringsbestikk, frokost, middag, dessert, is og kaffe. Fikk alt, og en nydelig trekiste for oppbevaring. 2 etg og mange rom.

Ja jenter, det finnes pent biffbestikk. Si hadet til svart treskaft og rustene blader. Dette biffsettet er fra hardangerbestikk og var akkurat dette vi ønsket oss. Det blir ikke bare en fryd for festbordet, men det fine møre biffsteken med den sprø skorpen vil bli spiddet på en gaffen du bare ser på film! Fantastiskt bestikk og anbefales på det sterkeste. Kommer i esker på 6 par (kniv og gaffel). Selvfølgelig fikk vi 2, til 12 altså.

Nå ble det litt mye overfladisk mor-på-kjøkkenet-og-holde-fine-te-og-kaffebesøk greier her, men om man ser litt annerledes på det betyr det så mye mer. Minnene som følger med tallerkene, knivene, gaflene osv er uerstattelige. Hver gang man skal bruke den tallerkenen, drikke fra den koppen eller spise med den gaffelen, vil det alltid være en påminnelse om bryllupsdagen vår. I tillegg vil disse tingene bli lagret i det fineste skapet man har og man får lyst til å ta ekstra godt vare på dem. Alt dette alene kan fint være et timeslang samtaleemne rundt festbordet.

Så langt er listen ganse enformig, men vi spritet opp listen litt vi også:

– Gavekort fra Elkjøp

– Panner og kaseroller fra OBH supreme

– Kjøkkenmaskin

– Blomster

Det er viktig at gjestene får en varirert prisklasse å velge mellom samtidig som de har et godt utvalg av ting de kan velge ut. Vi var nøye med og fortelle gjestene at deres tilstedeværelse er det som betyr mest for oss og bare det er en gave i seg selv. Dessuten er det kjekt og få noe en har funnet på selv også. Vi fikk blandt annet:

– Håndsydd og brodert spisebordduk med tilhørende tøyservietter

– Fotoalbum med sydd og brodert omslag med bryllupsdatoen og navnene våre på

– Nydelige blomsteroppsatser og dekorasjoner som passet perfekt i hjemmet vårt

– Lysestaker

– Duker

– Fantastisk sengetøy og sengekappe

Dette er noen ting som vi ikke hadde satt opp på listen men likevel satte utrolig stor pris på å få.

Konklusjon: Man trenger egentlig ingenting av ønskelisten dere setter opp, det er minnene i disse artiklene, som er den egentlige gaven

0 Kommentarer Kategorier: .

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *