Det er veldig mange som har sendt forespørsel på salongbordet vi har laget.Jeg hentet inspirasjon fra dette bilde.

Jeg vet ikke hvem som har laget dette bordet og jeg vet heller ikke hvilken fremgangsmåte den som har laget det, har brukt. Men her kommer jeg med vår fremgangsmåte.

Dette bordet er enkelt og billig å lage..Da det var min kjære mann som gjorde omtrent hele prosjektet, ble det ikke tatt så mye bilder underveis, derfor skal jeg prøve så godt jeg kan og forklare med tekst.Er det noe mer du lurer på angående bordet, setter jeg stor pris på spørsmålene i kommentarfeltet, da det kan være greit for andre som lurer på det samme.

Du trenger:

Lys-strimler (LED lys fordi de varer en evighet, vi valgte en med dimmer, mulighet for skiftende lys og gradert lys)

-MDF plater (hvor mye du trenger avhenger av målene du vil ha på ditt bord, byggevarehandelen kutter opp for deg)

-4 stålpinner

-Fugemasse og sparkel

-Pussepapir

-Maling

-8 glassbyggestein (antall ettersom hvor stort og høyt du vil bordet skal være)

-Spesial-lim (hør med en fliseforretning)

-Borremaskin

God planlegging gjør et godt grunnlag og sparer deg for dyrbar tid og krefter.Det finnes hundretalls forskjellige glassbyggesteiner i alle regnbuens farger og klarhet.Vi valgte til slutt ut to alternative steiner som vi tok med hjem for å se hvordan det ble i lyset. Vi valgte deretter ut en, byttet den andre og kjøpte 7 nye av sorten vi valgte.

Mesteparten av tiden til dette arbeidet går med til sokkelen/kuben med lysene.
Etter at du har fått kuttet opp MDF platene, beholder du restene, disse får du bruk for til småting inni sokkelen.

Første steg er å få opp steinen. I dette tilfelle 2 * 4 sider.
Lim disse fast med spesial-lim oppå en MDF plate.
Kapp til strimler av MDF restene og sett opp i hvert hjørne, skru også på en lekt i hvert av hjørnene for og få en tett konstruksjon av sokkelen.

Det er 4 lys-strimler, et i hvert hjørne.Koble disse om slik at alle går på samme bryter.Strømforsyningen fjernet vi, og koblet ledningen til en batteri-lader.
Til batteriladeren koblet vi til en gammel PC-kontakt slik at man kan lade batteriet til lysene, slik at man slipper ledningen. Denne er festet oppunder bordplaten på venstre side, nærmest stikkontakten.

NB: Få en elektriker til og hjelpe deg med dette om du ikke vet hva du holder på med.

Nå er du ferdig med det vanskeligste.

Når all lim er tørket og herdet er det tid for å sparkle og fuge igjen utette åpninger i krinker og kroker inni sokkelen.
Imens dette tørker kan du begynne på bordplaten.
Av en MDF plate lager du først et fundament/lokk, etter dine ønskede mål på bordplaten.
Lag 4 halv-hull (et på hver side i et kvadrat på midten) Selve bordplaten skal stå på toppen av denne.

Bordplaten lager du av 2 MDF plater oppå hverandre, skru dem sammen med litt lim imellom. Deretter borrer du 4 halv-hull i et kvadrat i nøyaktig samme mål som på fundamentplaten.

Nå er det bare å pusse, pusse og pusse for og få en fin overflate, deretter maler du med en heftgrunn for så og male i den fargen og glansen du ønsker.

Helt til slutt limer du inn 4 stålpinner (et i hvert hull), som er på undersiden av selve bordplaten slik at bordplaten står støtt selv med tunge ting oppå bordet.

Om du har tenkt og lage din egen versjon av dette bordet, og fant inspirasjonen din her, blir jeg veldig glad om du sender et bilde enten på mail eller legger det ut på din egen blogg med link til undertegnede.

Lykke til!

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *