Endelig kom lift-gardinene. Jeg vet jeg er rar, men jeg tåler bare ikke sol. Mannen rister på hodet når jeg tar ned markise og trekker for gardinene når the big S viser seg en sjelden gang. Har alltid hatt en ting for direkte sollys.

Noen foretrekker plisè, noen foretrekker persienner, noen foretrekker bare gardiner og noen foretrekker lift. I rekkehuset vi bodde i før, hadde vi hvite aluminium-persienner i vindet, svart gardinstang og grå/svarte gardiner (grøss). Nå har jeg fallt for lift-gardinen.

Utenom høytidene har jeg gått for hvite gardiner i lin, i de store vinduene i stuen. Det er sjelden vi trekker dem for da vi har markise på utsiden, som går på alle disse tre vinduene, da holder de seg fine og elegante!

De lange lingardinene

Siden lin er mitt favorittstoff, fikk jeg også sydd lift-gardiner i dette, bare til de små vinduene, lange eller halvlange gardiner til små vinduer vil ikke gjøre noe annet enn å få både vinduet og resten av rommet til å virke mindre enn det egentlig er.

Tenk deg nøye om dersom du vurderer lin, jeg vasker dem i maskin en gang i året, og jeg sto 9 timer ved strykebrettet for å få de fire lengdene fine, rette, like og rynkefrie igjen. Dersom vi hadde brukt gardinene til noe annet enn pynt, ville jeg nok heller gått for et stoff som ikke krever så mye etterbehandling. Liftgardinene skal helst renses, da det vil være svært vanskelig å få stoffet helt likt på alle kanter. Men for all del, lekkert er det, og for meg er det absolutt verdt timer og blodslit!

Ser dere så fint med solen som skinner inn vinduet på de øverste bildene? ca. 2 min etter knipset bilde så det sånn ut

Også tok det helt av og da så det sånn ut

Jeg følte jeg ble angrepet av snøfnuggene og vinden, to mot en er feigt!
Fem minutter etterpå var det solskinn igjen

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *