Når jeg finner noe jeg virkelig liker, får det 99,5 prosent av gangene få lov til å bli med meg hjem. Når det er sagt, får det også bli med meg hjem om jeg ikke liker det med engang. Slik som disse soverom møblene.

Mange spør hvilken stil jeg har og liker når det kommer til interiøret, til det har jeg ingen svar. Jeg mikser med det jeg synes er fint og behager mitt øye. Det er også en av de få tingene jeg bryr meg fint lite om hvis andre synes det ser forferdelig ut, det er da ikke noen andre enn meg og min mann som skal bo i det.

En tankegang jeg alltid har med meg når det kommer til innredning, er tanken på at en kan få hva som helst til å fungere, de gamle tre møblene til bestemor, de billige kommodene og moderne design kan gå fint i harmoni hvis en er villig til å gjøre en innsats.

Masse pussing, litt grunning, to strøk maling og noen nye knotter kan gjøre underverker på noe som er slitt men hjelper deg også med å skape noe som en vil ha og som vil oppfylle både dine sanser og behov.
Jeg er ikke med på «den kaster vi, også kjøper vi nytt på “IKEA” bølgen. No offence til IKEA altså, det var bare for å påpeke den kaste trenden.

Siden jeg er veldig sta og fryktelig vanskelig når det kommer til interiøret, bruker jeg latterlig mye tid på å finne møbler med riktige mål. Det er ene og alene det eneste og viktigste kriteriet jeg setter opp når møbler skal anskaffes. Om fargene på møbelet er riktig, kommer bare som en bonus. Hvis ikke, så bare ordner jeg det.
Det er ikke et eneste møbel i mitt elskelige hjem som ikke har blitt malt/fikset på. Les mer her og her.
Litt refleksjon over min personlighet der ja, tilbake til overskriften:

Vi skulle jo egentlig lage sengegavlen og kjøpe på ny sengestamme og nattbord.
Sengestammen tok jeg meg litt tid til å tenke på, og kom fram til at så glad som jeg er i å skifte stil i tekstiler, ville det bli for kjedelig med en hvit sengestamme, og ville heller da beholde rammen til å skifte ut sengekappe etter sesong.

Gavlen var vi skråsikker på, vi bestilte til og med inn ekstra tapet for at denne skulle gå igjen i gavlen. En time før vi skulle ned på byggmakker for å kjøpe inn plater og diverse, var jeg helt tilfeldig inne på finn.no og kom over både sengegavl og nattbord, de var heldigvis ikke solgt, og det beste av alt, det er i samme serie. I LOVE!

Møblene er skikkelige heltre møbler, tunge som fy, men et fint utgangspunkt for mine planer. Alt til en pris av 1000, det er hva jeg kaller cherry on top.
Møblene ble pusset, vasket, grunnet også malt med hvit helblank oljemaling, samme som listene på soverommet. Malt med fin kost for å unngå “ferdigmalt-looken”

Nye håndtak og knotter!

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *