Fredag fortjener en ekstra god matrett. I dag er det chicken curry på menyen. Chicken curry er en indisk rett, men siden jeg er halvt fra Thailand liker jeg å gjøre min egen Thailandske vri, den største forskjellen må være at jeg liker å få syrligheten fra lime, framfor creme fraiche, i dag har jeg brukt begge deler. Jeg legger alltid kuttet kylling i marinade i minst en time før jeg steker det. Denne oppskriften holder til 3 personer, i dag brukte jeg 2 store kyllingfileter.

Marinade

2 ss kumin
1 1/2 ts chillipulver (alt ettersom hvor mye du tåler)
4 ss karri
1 finhakket rødløk
2 finhakket sjalottløk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts paprika
3 krm frisk koriander
2 krm frisk vårløk
3 ss olje
3 ts sesam frø
saft av 2 lime

Bland alt dette sammen med oppkuttede kyllingbiter, la det stå i kjøleskapet minst en time før det stekes.

Saus

Når kyllingen er klar for å stekes, steker du den i en høy panne, slik at du kan lage sausen i samme panne. Husk å steke i flere omganger dersom det er for mye kylling i forhold til pannens omkrets, husk at kyllingen skal stekes, ikke kokes. Bruk gjerne en kraftig og tung jerngryte.

Ingredienser

2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss karri
1/2 ts salt
1/s ss tomatepurè
ca 2 ss revet ingefær (fersk)
1 ts gurkemeie
2 ts chillipulver (pass på så du ikke brenner deg, husk å lage etter dine smaksløker)
2 dl vann
1 boks creme fraiche

Bland alt i samme rekkefølge ingrediensene står skrevet over, la det småkoke i ca 10 min før du har oppi creme fraiche. La det deretter trekke i ca 5 min. Smak til med mer krydder etter behov.

Tilbehør

Dette er litt smak og behag, dersom jeg hadde hatt litt mer tid til rådighet i dag, hadde jeg laget nanbrød. Det er også veldig vanlig og servere dette sammen med ris, jeg, thailanderen som jeg er, bruker selvfølgelig jasmin ris, inderne bruker veldig ofte basmati. Begge deler er kjempe godt.

Pynt med litt koriander, og ha gjerne fersk tomat, agurk eller paprika på siden.

Masse lykke til, masse god helg, og velbekomme!

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *