Vet jeg har fått en håndfull nye lesere siden sist jeg skrev et før/etter innlegg etter endt prosjekt. Jeg synes det er spennende å blogge underveis i prosessen, men toppen av kransekaken må være når jeg oppsummerer alt som har blitt gjort i et og samme innlegg, du kan lese lignende innlegg av soverommet her og stuen her.

Nå er det garderobe-innlegg som står for tur, tror kanskje det er prosjektet jeg har fått mest spørsmål om. Men før jeg legger det ut vil jeg dele mine tanker om planleggingsprosessen av en oppussing, jeg synes det er en veldig undervurdert faktor som veldig mange bruker altfor lite tid på, her sikter jeg kanskje mest til det å lage en walk in garderobe men generelt har jeg samme syn og filosofi uansett hvor eller hva som skal pusses opp.

Til de som går med tanker som «jenters drøm» «uoppnåelig» og «fryktelig dyr luksus» når de tenker på en walk in kan jeg avkrefte 2 av 3 tankeganger med en gang.
ja, jeg kan tenke meg det er veldig mange jenters/damer drøm, men det er faktisk ikke så uoppnåelig og dyrt som folk skal ha det til, jeg ville heller ikke brukt begrepet luksus, for meg handler det om å få samlet alt på et sted og få utnyttet mest mulig av resterende rom hvor ikke svære og stappfulle skap står i veien for å bruke rommet til det man vil. Tenker man litt mer i den retningen, og er mer åpen for slike løsninger enn det norske folk er i dag, tror jeg walk in hadde vert en standard i norske hjem, noe det allerede er i USA.

Man sparer ikke penger på å gå for første løsning hos byggmakker som passer målene du har satt opp.
Nå er min bedre halvdel tegner, men det er absolutt ikke umulig for en vanlig dødelig og få ned en skisse på hvilken en løsning en ønsker for deretter å laste ned google sketchup om du ønsker å se en mer realistisk tegning.
God planlegging og Research er nøkkelen til alt, uansett hva det gjelder, det er en undervurdert kategori hvor vi burde bruke desidert mer tid på.

Når du føler at du har en konkret plan, og har alle målene du trenger, kan du starte den gøye delen. Start med å bruke nettet for å finne inspirasjon, samle alt i en mappe og print ut dersom du føler du er litt overveldet og ikke helt klarer å huske hvordan du så det for deg.
Sett opp et ønsket og realistisk budsjett i forhold til hva du trenger, husk det er viktig å skille mellom hva du ønsker og hva du faktisk trenger.

Når du har gjort dette kan du dra rundt å kikke, noen foretrekker butikker, jeg foretrekker nettet, om det er noe jeg synes er verdt å sjekke ut oppsøker jeg ønsket sted. Ta med deg inspirasjonsmappen, men ikke bli for besatt av at du skal gå for løsningen på et av bildene, da kan du enten være heldig å ende opp med akkurat samme løsning, og tenker i ettertid at du ville gjort noen endringer, eller du kan være uheldig å ikke ende opp med noe i nærheten av det ene inspo-bildet du ønsket så sterkt, og du føler deg knust og utmattet og i verste fall legger du hele prosjektet på is.
Gå hele tiden og tenk at du skal realisere din drøm, bare din og ingen andres, det skal bli slik du vil ha det og slik at det passer deg og dine behov.

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *