Siden jeg byttet bloggplatform og har gått over til wordpress får jeg muligheten til å se en oversikt hva dere lesere liker å lese, vedsiden av kategorien hverdagsliv kommer bryllup på en sterk 2. plass. Jeg får en del mailer angående dette og de aller fleste går ut på mine erfaringer på hvor jeg har kjøpt dekor og detaljer, kanskje aller mest spørsmål kommer det om godteri til candy buffet.

Jeg håper at de som har sendt mail er fornøyde med svarene sine. Her kommer et litt utfyllende og generelle tips til dere lesere.

Jeg deler dette temaet inn i 3 deler; godteri, innhold og tilbehør. Begynner med godteriet:

En Candy buffet er kanskje ikke noe man har sett mye av i norske bryllup men jeg vil si det er på god vei for å ta sin plass. Candy buffe er en buffe som består av forskjellige typer godteri og småkaker, som oftest i fargetemaet som matcher bryllupet ellers. Buffeten blir som oftest satt opp etter den høytidelige middagen.

Det er flere grunner til at en candy buffet vedsiden av å se lekkert ut også er praktisk. Dersom man har barn i bryllupet som kjeder seg, kan de gå bananas i et hav av godteri, jeg husker kjærlighets-paraplyene forsvant fortere en svint i mitt eget bryllup.

I enhver familie er alltid en søtmoms som vil synes dette er fantastisk og jeg vet hva jeg snakker om når jeg sier at det er mange som faktisk foretrekker godteri og smågodt fremfor kaker og lefser.

Det mest vanlige er et fargetema å gå etter når man planlegger bryllup, ikke gjør candy buffeten din til et unntak, det blir utrolig lekkert og fristende hvis man er villig til å bruke litt tid til å planlegge hvilket godteri og kaker man skal bruke.

Dersom man velger de klassiske dusrosa og krem tonene er det et ganske bredt utvalg både i butikkene og på nett. Velger man rødt og hvitt (slik jeg hadde) kan en møte litt utfordringer, men det er slettes ikke umulig. Siden jeg valgte rødt tar jeg dette som utgangspunkt i disse tipsene, siden jeg bor i Bergen er det selvfølgelig opplagt at de butikkene jeg handlet fra også finnes her.

Rødt og hvitt godteri i butikk

Kremmerhuset (ikke interiørkjeden) er en ren godteri butikk i Bergen. Den ligger vis a vis Bergen Kino. De har alt du kan tenke deg i alle regnbuens farger. De har et ganske velfylt lager, så dersom du trenger en del er sjansen for at du får det samme dag, stor. Ellers er de veldig behjelpelig med bestilling, også av godteri som de kanskje ikke har i butikken, jeg fikk nemlig se i bestillingskatalogen. Her kjøpte jeg 3 sorter. ELSK på de røde bringebærdropsene.

Spar, Meny, Europris og MIX storkiosk er dagligvarekjeder som har et bredt utvalg av smågodt, de fleste har også et velfylt lager, bare henvend deg til en av de ansatte og de vil hjelpe deg med bestilling dersom de ikke har det inne. Du får det også levert i praktiske 1 kilos esker, slik at det blir enkelt å frakte det med seg til lokalet hvor buffeten skal være, du vil spare mye plass og ikke minst stress ved å fylle krukkene der hvor buffeten skal være. Herfra kjøpte jeg 3 sorter, sukker/gelehjerter, rød vingummi og sjokolade.

IKEA, har noen kjekke pakker med mange porsjon pakket daim, disse har rød innpakning.

Kremmerhuset – ting og sånt, selger også godteri, det er faktisk kvalitet på det også, sjokoladene smaker himmel! Jeg handlet ikke sjokoladehjertene mine her, men fra Nille, fordi jeg skulle ha såpass mange og det ble billigere.

Herskap og tjenere, er en butikk i øverste etasje på galleriet i Bergen, vedsiden av interiør, vakre kjoler og fersk te selger de godteri av mange slag og farger. Mye av det som selges på kremmerhuset (ikke interiørkjeden) selges også her.

Konfektgalleriet er en sjokolade/konfektbutikk i første etasje på galleriet i Bergen. Dette er en butikk som fører eksklusiv, belgisk kvalitets sjokolade. De kan hjelpe deg med ALT. Her får du det du betaler for og mer til, så ikke bli sjokkert dersom tusenlappene flyr, for de er de virkelig vel verdt.

Pssst: dersom du planlegger rødt (eller hvilken som helst annen farge) kan det være lurt å tenke høytid, dersom man planlegger et stykke fram i tid. Rundt juletider er det masse rødt, påske er gult, og mai er ganske blå.


Rødt og hvitt Godteri på nett

Det er ikke til å stikke under en stol at man kan spare utrolig mye på å handle på nett, utvalget er mye bredere også. Husk bare på å holde en grense på under 200 kr for å slippe å betale en veldig dyr toll dersom du handler fra utlandet.

Da jeg bestilte godteri til mitt eget bryllup kjøpte jeg røde jellybelly beans (ahh, de er så gode) fra bryllupsbutikken.no, men jeg ser nå at de har gitt seg.

Jeg liker å ha godteri til pynt hjemme også, jeg. Så jeg kan anbefale noen godteri sider som jeg har handlet fra, selv om det ikke var i anledning med bryllupet.

acandystore.com – er en nettbutikk fra USA som lar deg shoppe etter ønsket farge, merke og tema. Dette er min favorittside, konkurransedyktige priser og veldig ryddig og oversiktlig og ikke minst ET KJEMPE BREDT UTVALG!

candywarehouse.com – er også en side jeg har handlet mye fra, de gjør det enkelt for deg dersom du spesielt ser etter godteri til enhver anledning, de fører også kjente merker som pez, jellybelly og m&m’s.

goodcandy.no – er en norsk nettside som vedsiden av godteri tilbyr leie av utstyr som f.eks sjokoladefontene eller popcornmaskin, perfekt for deg som ønsker det lille ekstra!

candypros.com – har jeg ikke handlet fra, enda, men dette virker lovende, neste gang jeg skal handle godteri til en anledning blir det herfra.

bestbuycandy.com – er en nettbutikk som er veldig konkurransedyktig på pris. De har kanskje ikke et så bredt utvalgt som noen av de nevnt over her, men dersom du finner noe du vil ha er det mest sannsynlig billigst her. Sikker betaling med paypal er absolutt en fordel.

Håper dere fikk litt inspirasjon og gode tips, masse lykke til!

4 kommentarer

 • ida sier:

  kremmer huset har de en hjemme side ? ( da jeg ikke bor i bergen :) ) altså kremmerhuset som sto øverst :) svar gjerne på min mail :)

 • Camilla sier:

  Hvordan har du handlet fra Acandystore og Candywarehouse? Ingen av de shipper internasjonalt!

  • Skagevegen sier:

   Tuller du? Det skulle jeg virkelig sjekket opp i, mener ihvertfall en av de shippet internasjonalt da jeg bestilte.
   Jeg har en venninne som bor i USA, så hun bestilte for meg, også tok hun seg av sendingen videre til meg.
   Jeg har handlet en del fra statene før, og når de ikke shipper internasjonalt, kan du klikke deg inn på nettsider som f.eks jetcarrier og få laget en adresse i USA, (som egentlig er et hotell eller en postboks) også ordner det seg på en eller annen måte. Søk litt på nett om hvordan dette fungerer..

   – IKommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *