Da var vi komt til siste delen i Candy buffet. Det blir ingen Buffet uten tilbehør. Det viktigste må være krukkene.

Jeg synes at en candy buffet bør bestå av glasskrukker, i hvert fall dersom du tenker å gjøre det gjennomført med farget godteri som matcher resten av ditt bryllups tema.

Dessverre er det ikke bare bare å få tak i slike fine og klassiske glasskrukker her til lands, i hvert fall ikke til en hyggelig pris, men se litt rundt omkring. Åhlens har noen, IKEA har noen, og de fineste fant jeg faktisk i små antikk butikker Rundtom i Bergen, Riviera Maison har også mange lekre.
Alle krukkene må ikke være like eller ha samme lokk, snarere tvert i mot, variasjon er BRA!  Dessuten kan du bruke glass vaser og dype skåler, alt må heller ikke være i krukker, da får du en fin balanse i former og høyder.

Dersom du ikke finner det du leter etter vil jeg anbefale to nettsider i tillegg til eBay:

save-on-crafts.com er en side jeg sikler på nesten hver dag, her har de i tillegg til et bredt utvalg av krukker og vaser også annet tilbehør som candy buffeten trenger, legg forresten merke til de utrolig gode pristilbudene.

Jarstore.com er også en nettbutikk fra USA, de har et veldig bredt utvalg av krukker og bare krukker, som er litt av konseptet deres.

Varier for øvrig med litt andre ting også, skal buffeten inneholde cupcakes er det fint med et etasjefat, skal du ha frukt og bær er dype skåler med en god omkrets mest praktisk.

Skjeer, spoons og scoops

Hva skal man med godteri når man ikke har noe å plukke med? Noen fine skjeer eller scoops er et absolutt must til din candy buffet, pynt med silkebånd eller andre små detaljer for å sette den ekstra prikken over i’en.  Husk og varier størrelsen etter hva som skal være til hvilket godteri.
Jeg kjøpte noen av ekstra god kvalitet på traktøren, og investerte noen ekstra kroner i dette da jeg visste at disse ville bli flittig brukt også etter bryllupet.

Innhold og info

Med så mye godt på et og samme bord kan det være lett å se seg blind, er veldig opptatt av den røde tråden og av at ting skal gå igjen, kan du fint bruke samme oppsett du har tenkt til å bruke som bordkort. Skriv hva de forskjellige tingene er og plasser dem på siden, spesielt cupcake og kaker kan være greit å merke da det er veldig likt utseende men forskjellig innhold og smak. Jeg liker veldig godt ideen med å bruke bittesmå glass (du kan bruke shot glass f-eks) med godteri med et skilt oppi, som vist nedenfor.

Godteposer

For å være dønn ærlig, så må det noen kilo med godteri til for å få et godteri bord til å se bra ut. Med mindre du ønsker å sitte igjen med kilovis med godteri når bryllupet er over, kan det være veldig greit med poser som henviser til at gjestene kan plukke godteri og ta med seg hjem. Det vil garantert falle i god jord, hvem vil vel ikke plukke smågodt helt gratis?

Har du mange barn som gjester kan det være lurt å tenke over størrelsen på posene og samtidig gjøre gjestene oppmerksom på at det bare er en pose pr hode.

Etiketter

En siste liten detalj skader aldri, jeg lover gjestene vil legge merke til det og bli mektig imponert, ja, jeg snakker av erfaring. Hadde aldri i min villeste fantasi trodd at så mange av gjestene skulle legge merke til så mange detaljer som min mann bare lo av, in your face!
Gjør godteriposene litt personlige uansett hvilken variant du går for, det finnes så mange.

Dette er tredje og siste del av candy buffet, les om godteri her og innhold her.

2 kommentarerKommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *