Det er ikke mye jeg elsker mer enn mat. Mat trenger vi for å overleve er det mange som mener, imens de trykker i seg spleisebrød fra Rema 1000, poteter fra First Price, kjøttdeig fra Gilde og makaroni fra Sopps. La oss heller ikke glemme husholdningsaften, alle posesausene, posepotetstappen og margarin.

Med fare for og virke veldig negativ og refsete her; kjør på med posesaus, men revurder heller tallerkenmodellen allerede ved grytene. En pose her, en pose der, litt melk her og litt salt der. hele tallerkenen bestå av halvfabrikata?

Ja, det tar noen minutter ekstra og skrelle potetene, koke dem og lage en puré eller stappe. Ja, man må ut med noen kroner ekstra for en karbonadedeig, men la meg spørre deg om en ting; har du tatt sjansen på å bytte ut pose og fabrikat med råvarer? Har du regnet på kalkulatoren, og ikke minst, smakt forskjellen på fabrikat og råvare? Ikke? Så gjør det!

Mitt tips dersom du er en «tante pose»: prøv deg fra bunnen av. Begynn gjerne med en skikkelig boom, sett av lørdagen og tildel tiden til kjøkkenet og grytene.

Indrefilet av storfe med eksepsjonelt tilbehør

Rødvinssausen er det som tar lengst tid, denne kan du lage dagen i forveien og varme opp uten problemer, det gjør jeg.

Fin rødvinssaus til fint kjøtt

Du trenger:

• 1 flaske rødvin
• 5-6 sjalottløk, har også brukt resten av rødløken jeg ville bli kvitt, dette går helt fint.


• 7 dl oksekraft evt. Buljong
• 150 gr. USALTET smør, romtemperert

Slik gjør du:

Skrell og finhakk løken, ha den i en gryte, tilsett rødvin og kok det inn til ¼.

Alt skal ha en marmelade-aktig konsistens når det er ferdig. Dette tar ca. én time.

Når det ligner på noe som bilde over, tilsett oksekraft (buljong i mitt tilfelle) og kok det inn til halve mengden. Pass godt på og følg nøye med, dette går fortere enn du aner.

Sil over i en passende og ren kaserolle, rør inn usaltet og romtemperert smør.


Rør til du får ønsket konsistens, dersom den blir for tynn, tilsett en teskje maizenna eller to. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Oppskrift og steketips til en mør, saftig og herlig indrefilet kommer first thing i morgen. Deler opp innleggene i 3 deler (forrett, hovedrett, dessert) slik at du er klar til lørdag.

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *