Fredag :D
Denne høstdagen er en perfekt dag til å bytte ut taco med en ekte Thailandsk rett: Tom yam kung

Dette trenger du til to sultene personer med god appetitt:

● 5 kvister koriander

● ca. 3 ss. Fiskesaus

● 4 stilker sitrongress

●  saften av 3 – 4 lime

● 5 kaffir lime blader

● 6 champignon

● 2 ts. Nam prig pow

● 1 ts shrimp paste

● 1 pakke med scampi

● 4 tomater

● 2 løk

● 1 middels stor ingefær

● 2 små rød chili (3-4 hvis du tåler litt hete), jeg bruker 4. Skal Stein Inge spise med meg må jeg halvere :p

● Ønsket mengde Jasmin ris

● 2 l. vann

Det er ikke alltid like lett å vite hva disse unorske ingrediensene er, over har jeg har linket til et tidligere innlegg hvor jeg har beskrevet hva alt er og hva det inneholder.

Slik gjør du:

Begynn med å skrelle og rense scampi, dette tar lengst tid. Mange koker dem med skall og alt på, dette er smak og behag. Jeg skreller og koker kraft på skallet, da har jeg til andre supper senere.

Sett scampi til side, de skal i gryta helt til slutt. Kok opp vann. Husk å bruke en ganske så stor kasserolle, alt som skal oppi vil ikke krympe før det har kokt en stund.
Så er det bare til å vaske og kutte det som skal kuttes; sopp, tomater, løk og chili. Ingefær skjærer du på langs (skal ikke skrelles)

Sitrongresset kan være litt langt, knyt det for å unngå at det blir “for mye”.

Hiv alt utenom scampi i gryta og la det boble i 40 min. Smak så til med fiskesaus og lime dersom det er nødvendig, det skal IKKE smake utblandet eller svakt, men ha mye smak og en syrlig smak.

Etter du har smakt til og er fornøyd, skrur du av kokeplaten og har scampi i gryta, server etter fem minutter.

Kokes scampi for lenge blir det fort gummikonsistens.

Serveres med Jasmin ris.

Mmmmm.

Denne skal jeg lage selv til fredagskosen, vi har allerede vært alle fredagsærender og jeg setter alle ingrediensene på plass as we speak. Denne fredagen blir fin, og om dere lager denne suppen blir deres også det.

Ha en nydelig fredag ♥

2 kommentarer

 • kari sier:

  Oi, det var mange ingridienser, jeg er veldig glad i thai mat, men med alle de ingridiensene er det ikke litt dyrt å lage?

  • Skagevegen sier:

   Dette har jeg skrevet litt om i et annet innlegg: http://www.skagevegen.com/2012/10/07/must-i-det-thailandske-kjokken/. Utover dette: Jeg synes ikke Thai mat er dyrt å lage hjemme.
   Dersom man tar bevisste valg om hvor man kjøper ingrediensene (som jeg alltid kjøper på innvandrerbutikk) vil man fort merke at det ikke er så himla dyrt. Prisene på ferske grønnsaker er halvert i innvandrerbutikker, og har mye bedre kvalitet enn grønnsakene på daglivaren.

   Thai mat er ikke noe dyrere enn toroposene man finner på supermarkedene, som er søppel! dvs du får mye mer for pengene, ikke bare når det kommer til smak, men også helse. Noe pulvergreier fra en pose inneholder definitivt ikke all den gode næringen man får av disse ferskvarene!

   – IKommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *