God kveld alle lørdagsbarn ♥
Håper dere har hatt en nydelig lørdag så langt. Her har det kun gått i jobbing. Tenker å legge fra meg tastatur og skriblerier veldig snart, til fordel for hvitvin og U-landslaget.

Jeg skjønner ikke at jeg ikke har tipset dere om denne «serie-dokumentaren» før. Den er virkelig helt fantastisk.
De fleste (i hvert fall oss Bergensere) kjenner vel til Leo Ajkic, reporteren som ble aktuell med TV først i 2007.

Leo har (som han forteller i introen av hver episode) bodd i Norge siden han var 11 år. Han føler han er godt integrert i det norske samfunn, men det samme gjelder ikke for kameratene hans. Serien går altså ut på at Leo og hans tre (hysterisk morsomme) kompiser skal ta for seg Norsk kultur og tradisjoner mens vi seere får et innblikk av dette gjennom deres øyne og ståsted.

De reiser land og strand og vi får være med på alt fra nordnorsk snøballkrig til dugnad og vaffel laging. Serien har det man kan kalle en fantastisk blanding av humoristiske gullkorn til mer alvorlige og samfunnskritiske visdomsord.

Jeg selv er halvt fra Thailand, og selv om jeg er født og oppvokst i Norge, kjenner jeg veldig godt til dette med at innvandrere, som tross sitt lange opphold, helst holde seg til «sine egne».
U-landslaget tar for seg et ganske anerkjent tema på en åpen, ærlig og en laid back måte, uten at det blir storståhei og politiske debatter i etterkant.
AKKURAT sånn jeg liker det, ingen oppstyr men samtidig gøy og seriøst.

Det beste med NRK er jo at du kan se alt på nett helt gratis (og lovlig, høhø). Så enten om du er samfunnskritisk, samfunnsengasjert, elsker Bergen eller bare vil ha en god latter; klikk deg inn og se her.

Happy lørdagskveld ♥

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *