På bryllupsdagen er det et hav med følelser, men at du føler deg vel er kanskje den viktigste. I disse moderne tider er hårfrihet på nesten alle andre steder enn hodet en selvfølge og en nødvendighet for velvære for veldig mange.

På en så spesiell dag som bryllupsdagen og påfølgende bryllupsreise kan det kanskje være greit og ikke konstant tenke på barberhøvel og vokse-time?
At du kan nyte og bruke tiden med din kjære, og våkne i sengen og ta turen rett fra sengen ut på stranden, med totalt glatte legger, bikinilinje og armhuler. TENK deg det.

Det er ingen hemmelighet og det er ganske mange som vet at permanent hårfjerning er mulig. Når det er sagt så stopper det for mange der. Noen er skeptiske, noen tror og syns det er veldig dyrt og resterende har null kunnskap om hvordan dette med permanent hårfjerning faktisk fungerer. På min egen bryllupsdag i 2010 var permanent hårfjerning en tanke som ikke streifet meg i det heletatt, men nå som jeg i forbindelse med jobben har testet ut dette på egenhånd er jeg frelst.

Tidene forandrer seg, og den gjennomsnittlige Ola Nordmann lever ganske så aktive og hektiske liv. Undertegnede er intet unntak, det er mye jobb, det er trening, det er besøker, det er alt. Har du for eksempel tenkt over de ekstra minuttene man bruker på og bare barbere leggene (og smøre de etterpå fordi de blir så knusk tørr), og hvor mange minutter det blir sammenlagt i en uke?

Det er så mange fordeler og ingen bakdeler som jeg, etter å ha testet dette, har erfart. Til alle skeptikere og til de som vil vite mer har jeg lyst å dele litt info!

Hva som skjer med hva
Permanent hårfjerning gjøres med laser-maskiner. Det er vel dèt veldig mange syns er skummelt, men laser er i hovedsak bare veldig sterkt lys og er ikke skadelig for huden på noen som helst måte. Det finnes selvfølgelig en mye mer detaljrik og innviklet måte og forklare dette på, men en veldig forenklet måte på hvordan det fungerer er at pigmentene i hårsekken ikke tåler lys, og vil derfor bli «drept» ved eksponering av sterkt laserlys. Pigmenter i huden/kroppen er noe som kan forbindes med fargestoff, og siden det er dette det sterke lyset «dreper» altså i hovedsak pigmenter er det de med mørkebrune og svarte hår som vil komme best ut av dette.  Man skal helst ikke ha solt seg eller være veldig solbrun, da huden da er kraftig pigmentert over hele. Sterkt solbrun hud trekker også til seg lyset fra maskinen og det vil da gi mindre effekt på de mørke hårene.

Omdømme VS Min opplevelse
Jeg behandlet leggene, da dette er det mest aktuelle og mest vanlig å behandle. Behandlingen omtales som skånsom med lite ubehag. Som skrevet over er det lys som er behandlings-verktøyet, lyset absorberes i det enkelte hårs farge/pigment og omdannes via fargen til varme. Prosessen ødelegger hårrotens evne til igjen å produsere hår.

Siden jeg har ganske så mørke hår og ganske lyse legger (tusen takk kong vinter, haha) ble jeg oppmerksom på at dette kom jeg til å kjenne og at dersom det ble for varmt, var det bare å skru ned varmen/lysstyrken.
Og ja, dette var noe vi måtte gjøre.  Jeg vil ikke beskrive dette som smerte, men føler ubehag er et mer passende ord. Det føltes i hovedsak som om noen «knipset» meg med en gummistrikk, og i de områdene hvor det var tettere hårvekst, kunne det sammenlignes med litt svakere nålestikk.

Hvor ofte
Jeg har til nå tatt en behandling. Fra behandlingsdagen til  10-14 dager, vil de behandlede hårene (altså de som er synlige/de som ligger rett under huden etter barbering) bare gli ut. Haha, dette var noe av det rareste jeg hadde opplevd. Man kan bare fortsette å barbere deg, for de vil uansett bare dette ut, og deretter er du totalt hår fri. Simple as that. Hvor mange behandlinger en trenger, er veldig individuelt, vokser hårene dine jevnt vil du bli kvitt alt ved første behandling. Hvis ikke må du kanskje ha 2-4.

Hvem, hva, hvor og priser
Nå har vi kommet til det beste av alt. For det finnes nemlig mer enn ellipse klinikken der ute. Gisa klinikken drives av Sigbjørg Eriksson og har drevet med permanent hårfjerning i 10 år og er utdannet sykepleier. Etter å ha vært hos henne føler jeg meg overhode ikke utilpass (noe som ofte er lett for når det er slike behandlinger) og jeg føler jeg nå kan komme til en som virkelig vet hva hun driver med og ikke minst; elsker det hun driver med.

For selv om hårfjerning lett kan bli sett på som en forfengelighets-greie, er det faktisk mer enn som så for andre. I den sammenheng syns hun det er helt fantastisk å kunne bidra til en lettere hverdag for de med dypere komplekser. At de som kommer til behandling hos henne skal føle seg så vel som overhode mulig er et absolutt. Slike personer med en slik lidenskap og engasjement for det de driver med gjør at kvaliteten er å hente fra øverste hylle.

Gisa klinikken drives privat av Sigbjørg som igjen gjør at det er meget konkurransedyktige priser. Et veldig stort pluss er at det også er muligheter for timebestillinger til så sent som klokken 19 OG på søndager, og er ikke det luksus i seg selv, så vet ikke jeg.

Og ja, siden jeg ikke fant noen bilder relatert til Gisa klinikken der ute, måtte jeg bare knipse noen :D Så hjemmekoselig og fint og samtidig rent, pent og hygenisk :)

Prisliste, kontaktinformasjon og alt annet du måtte trenge å vite om permanent hårfjerning finner du på Gisa klinikkens egne hjemmesider her, de har også en egen facebookside du kan like her, kanskje det dukker opp noen fristende tilbud i nærmeste framtid?

annonse/sponset behandling

0 Kommentarer Kategorier: , .

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *