Hatt en fin lørdag? DET har jeg, en aktiv en, jeg som aldri trener i helgene. Undervurdert, 9 km på denne skrotten etter gårsdagens utskeielser, dog meget vellykket :)

Jeg er vanligvis ikke noe fan av hamburgere, og etter å ha jobbet på burger king for en tid tilbake har jeg mistet helt respekten for burgere. Hehe!
“Tiden leger alle sår” sies det og det tror jeg jammen meg den gjør, for i dag fikk jeg lyst på burger igjen.

Nå er ikke dette akkurat Burger King, men mye, mye bedre. Lammekjøtt er jo i sesong på høsten, og på en regntung og grå dag som i dag med ikke mer enn 4,5 grader passet dette måltidet som hånd i hanske.

Det er egentlig bare å kjøpe seg en god kjøttfarse og smekke sammen smaker og krydderkombinasjoner du liker. Husk potetmel og egg for å få en fin binding på farsen dersom du er glad i litt grove ingredienser som f.eks. løk og purre. Her har dere min lørdagsvariant, vi fikk masse rester igjen, så halver oppskriften om dere bare er to :)

● 2 pakker kjøttdeig av lam
● 1 løk
● 3-4 vårløk
● 2 egg
● 1 ss. God olivenolje
● 2 ss. potetmel
● Salt og pepper
● 2 ts. Stekt hvitløk (kan sløyfes)
● 2 krm. Rosmarin
● 1,5 krm. Cumin
● 1 krm. Karri
● 2. krm. Paprika

❶ Ha kjøttfarsen i en stor arbeidsbolle
❷ Finhakk løk og vårløk
❸ Visp eggene

Ha i alt av krydder og potetmel i farsen, deretter løk og vårløk. Ha i olivenolje og vispet egg tilslutt. La det stå på kjøkkenbenken i minst 30. min.

Ingen skikkelig burger uten en god dressing

 

Rømmedressing er kjempe godt og den lager jeg på en boks med seterrømme, 2 fedd hvitløk, og to ss. paprika. Bland alt sammen i en fei og la den stå kjølig i 30. minutter så smakene får satt seg!

Når farsen har stått litt er det bare å begynne å steke. Når det er såpass mye bruker jeg like gjerne to stekepanner, da går det i en fei!
Stek med litt olje på HØY varme. 4-5 minutter på hver side avhengig av tykkelsen.

Og noen liker det litt mer stekt enn andre, gjett hvem :)

Burger med brød er definitivt valgfritt og med mindre det er hjemmelaget er ikke jeg så glad i det. Har i dag lagt det på en seng av salat med grønnsaker jeg liker!

Et lite tips dersom du ikke liker «klumper» i burgeren (løk og vårløk i dette tilfellet), er å ta dette i en stavmikser slik at det jevnes ut med farsen. Tilsett et mindre egg og 1 ss. eller 2 ekstra med potetmel for å veie opp for væskenivået i farsen.

Dersom du har kjøttkvern (det har faktisk jeg, men i dag orket jeg ikke å styre med det) kan du også blande alt sammen og kverne alt på nytt, det vil smake himmelsk!

Nå er det sofa, film, armkrok og mann! Ha en nydelig lørdag, burger eller ikke :)

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *