Gooood mandag! Før jeg drar på jobb syns jeg det er helt på sin plass at raclette blir en del av mat og drikke kategorien her på bloggen. Raclette er helt perfekt dersom du vil tilby gjestene dine variert mat og et hav med smaker og samtidig være vil super-sosial!
Raclette – jernet plasseres midt på bordet slik at det er tilgjengelig for alle til bords. Jernet har to etasjer hvor det øverste fungerer som en stekeplate og den nederste som en ostesmelter.
Med raclette er alt som kan stekes lov på bordet og det er ikke rent lite. Her kan du bruke samme type kjøtt med forskjellig marinade eller du kan variere med flere typer, både av ost, kjøtt og grønnsaker.

Da min mann hadde bursdag i sommer samlet jeg en fin bunt med mennesker rundt et raclettebord for første gang og jeg kan bekrefte at det gav mersmak, for selv om det gikk en del tid til å forberede kunne jeg som vertinne sitte rundt bordet i timevis med gjestene og slappe av uten å tenke på påfyll, oppskjæring etc. Jeg glemte å ta bilde av de faste ingrediensene som bør høre til et raclettebord men her hadde jeg både salat, waldorfsalat og fløtegratinerte poteter. Waldorfsalaten kan du lage dagen før, salaten kutter du opp i en fei og potetene gjør seg selv i ovnen. Det er så enkelt!

Siden det var bursdag og siden jeg liker å ta litt i når det kommer gjester til bords kjørte jeg på med både kylling med to forskjellige marinader, okse/biffkjøtt, og svinekjøtt. Lagde også grillspyd av kjøttet og grønnsakene som ikke fikk plass i skålene *kremt*. To typer raclette-oster og hele skogens grønnsaker og sopp fikk være med.

Det beste med et raclettebord er at du kan matche med en like enkel dessert dersom du skulle ønske det. Fruktspyd er en klassiker og fruktcocktail er jo nesten nostalgisk, i hvert fall med iskrem til, så dét og en frisk bursdagskake ble rett og slett plassert på bordet i sin prompt og prakt.

 Håper du fikk lyst til å prøve raclette sammen med en fin bukett med mennesker du også! God mandag ♥

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *