Døgnet har virkelig aaaaltfor få timer. Phew. Det tok nesten en uke å få treet ferdig, tiden har virkelig ikke strukket til i år. Men NÅ er det oppe og ferdig pyntet, og GODT er det. Bedre bilder kommer, enn så lenge er dette første stemningsrapport fra skagevegen.
————————————————————————————————————————————————————————————–

————————————————————————————————————————————————————————————–

Hehe, mens jeg ser over bildene nå flirer jeg litt av disse juletrediskusjonene som oppstår hvert eneste år. Jeg er ganske aktiv på bildeoppdateringer på instagram og facebook og da jeg for et par dager siden la ut bilde av treet som (endelig) hadde komt opp var det i år som i fjor noen som var misfornøyd med dette. Ekstra morsomt er det når gjennomsnittet skal påpeke at det faktisk er feil å sette opp treet før den 23. desember.

For det første så lurer jeg litt på om de har en bok over de norske juletrelovene som jeg ikke vet om?
Og for det andre, når vi først er inne på det, lurer jeg på hva slags argumenter de mangfoldige hjemmene som har julepynt, tre og lys hengende langt ut i februar/mars måned har? De faller som oftest i kategorien som ”følger tradisjoner” og pynter lille julaften.
Ja, jeg rister på hodet, men jeg ringer da ikke på døren til vedkommende og sier jeg synes det er på tide å pakke vekk alt som har med jul og gjøre. De må gjøre og styre akkurat som de vil, det er ikke jeg som skal bo der, ferdig snakka. Her i skagevegen har vi laget vår egen tradisjon vi trives med, og den er at treet monteres og pyntes i begynnelsen av desember, om vi hadde hatt tid hadde det allerede vært oppe 1. Desember. Når det er sagt har vi også valgt å velge minimal og diskré julepynt da juletreet gir nok julepynt og stemning i seg selv, vi liker rene linjer og noe overflod av nisser har vi verken behov eller smak for.

Så folkens, det er bare å ”roe an godt ned” på ekte bergensk, og heller ”kose seg gløgg i hjel” med pinnekjøtt, kaker, adventslys, venner og familie. Hvem som pynter hvor og når trenger ikke vi å tenke så altfor mye på!

————————————————————————————————————————————————————————————–

Dagen i dag har blant annet  bestått av jobb og julemiddag hos familie, kjenner jeg må forberede meg både på sosial og spisefronten nå som desember nærmer seg, man blir jo så sliten :o
To-do listen blir per dags dato lengre enn kortere men før jeg i det heletatt GIDDER å se på den igjen venter sofa før sengen. Ok, så skal jeg brette sammen og stryke litt klær først, men etter det, da er det fri resten av denne julekvelden. Dette ble en myyye lenger post enn planlagt, beklager det, men sånn er det når man har hatt 3-4 dager fri fra skrivejobben.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Vi skrives, høhø!

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *