Ahh, Thailand ♥

Jeg sa jo vi skulle skrives herfra, jeg sa heldigvis ikke når, for det visste jeg ikke selv. Akkurat nå befinner vi oss på en veldig forlatt (med kontrast av resten av landet tatt i betrakning) øy. Hit kom vi med en liten times flytur fra Bangkok i dag rundt lunsjtider lokal tid, Norge ligger 5 timer bak nå som det er sommertid.
Her på øyen er det helt fantastisk, det er blant annet et veldig rikt og eksotisk dyreliv her både på land og i vann. Mer om dette kommer selvfølgelig i neste innlegg, men først måååå jeg bare skravle og dele litt om Bangkok, hit skal vi forresten tilbake for et veldig spennende hotell og restaurantopphold, så jeg skal holde meg til det hotellet vi bodde på i to netter for nå, nemlig Amari Watergate Pratunam.

Det er selvfølgelig ikke første gangen vi har vært der, første gangen tilbrakte vi en liten uke i 2010. Det var overhode ikke planlagt den gangda, vi endte faktisk opp her da vi hadde bommet totalt på en hotellkjede som vi hadde bodd på litt rundtom i Thailand. Det sto blant annet i annonsen at det skulle være sentralt og at det var gode rom, men litt vanskelig å finne. Og gjett om: Det var søren ikke lett å finne, for det lå sånnca i midten i bakerste slumområde og rommet var så lite at vi kunne ikke åpne den ene kofferten engang, passet utrolig dårlig ettersom vi hadde lagt av den snaue uken til shopping før vi skulle reise hjem igjen til Norge.
Etter en søvnløs natt i en altfor hard og liten seng (koffertene våre var jo halvveis oppi sengen) sjekket vi ut uten å se oss tilbake. At vi hadde forhåndsbetalt og ikke hadde krav på pengene tilbake var vi fullstendig likegyldig til. Videre huket vi tak i en taxisjåfør og pekte på det store og høye hotellet like ved kjøpesentrene vi visste vi skulle innom og ble kjørt dertil.
Da vi kom inn på hotellet skjønte vi fort det var andre saker. En fremdeles sjokkert, lei seg og preget (prinsesse på erten)- Ingrid gikk sammen med sin modige og høyst irriterende ikke-kresne mann, som for øvrig kunne bodd i en pappeske på gaten så lenge han får tilgang til toalett og dusj gikk bort og spurte om de hadde et ledig rom for de neste par-tre dagene. Det hadde de, og det i 32. etasje. DEAL, klokken var 09:00 på morgenen og det var ikke noe problem å få rommet i en fei, all bagasjen vår var til og med komt opp før oss.
Denne gangen valgte vi et finere rom, med valgt ønsket utsikt mot der vi ville, som da ligger i 28. etg. Og det var her vi våknet opp onsdag og torsdag.

Etter en reise på 14 timer er det fantastisk deilig å lande på et rom som har alt du trenger til og freshe deg opp uten at du trenger å pakke og styre med kofferter og bager. Her er det sjampo, balsam, dusjhette, tannpasta, tannbørste, q-tips, badekåper, håndkleder i 3 forskjellige størrelser og sikkert mye mer jeg ikke kommer på nå.
De fleste er jo kjent med at den norske kronen står sterkt i Thailand og pga. dette er «alt» billig, dette gjelder også omtrent alt i minibaren. Drikkevannet er til og med gratis!
Amari Watergate Pratunam ligger sentralt midt i hjertet i hektiske Bangkok. Det er uten tvil her du vil bo dersom shopping og bespisning er på agendaen. Det er gåavstand til alt, og det er uten å sette livet ditt i fare for å krysse veien, det går broer over motorveien for fotgjengere.
For vår del dro vi tilbake fordi vi har vært der før, fordi vi vet hva vi kan forvente, og fordi vi er strålende fornøyd.
Frokosten er noe av det beste jeg både har sett og spist i hele mitt liv og min kjære signerer, det er nesten sånn at vi gruer oss til å besøke neste planlagte hotell i Bangkok hvor ryktet sier at de kan måle seg med både Amari og en hel haug med andre prestisjetunge hotellrestauranter rundtom i verden.

Den enorme frokostsalen byr på seksjoner som er delt inn i verdensdeler og land. Har latt merke til at det varierer utfra hvilken sesong det er, nå når vi var der var det India med naanbrød, Chicken Curry, youghurt mm. Japan med sushi, miso-suppe, tofu mm. En amerikansk seksjon med pannekaker, sjokoladesaus, sirup, donuts mm. Det var selvfølgelig mengder med Thai mat også, samtidig har de også en skandinavisk seksjon med brødmat, ja de har til og med et kjempe godt grovt brød, som er ganske sjelden i Asia, og mengder med pålegg og ferske oster.
I tillegg så har de (selvfølgelig) en egen frukt og salat bar, som er så stor og med så mye å velge i at man kan bli mett bare av å se på alt, i hvert fall kjente jeg litt på det når jeg skulle ta bilder, dog ble jeg litt sulten nå som jeg skriver om det, haha!

Hotellet er megasvært, det har eget shoppingsenter, treningssenter, spasenter og 3 prestisjetunge restauranter med kokker med en høy og tung spesialutdannelse. Man trenger faktisk ikke å sette foten utenfor hotellet dersom man ikke vil og romservice med a la carte meny kan du faktisk bestille 24/7. Haha, fantastisk :D

Ellers: Vi kom ganske sent onsdag kveld da flyet var forsinket fra Oslo. Vi tenkte vi skulle prøve Norwegian da ventetiden ved mellomlandingene var ganske korte og greie og det til en veldig grei pris.
Dessverre var det et fly fra Los Angeles som ble sittende fast og det gikk utover vår avgang. Det har vært mye pes, mye grining og mye sutring fra passasjerer som har flydd med Norwegian den siste tiden. Og mange av dem er det kanskje sannhet i men tross forsinkelsen så har jeg ingenting negativt og si verken om flyturen eller info om forsinkelsen. Vi kom til Oslo en dag for tidlig i frohold til ny estimert avgangstid, og vi fikk dekket hotell, frokost, middag, lunsj, drikke og transport. Det var virkelig null stress verken for oss eller de vi forholdt oss til i prosessen.

tenker jeg at jeg får avslutte her, det er så kjekt å skravle-skrive igjen, dele meninger, tanker og tips og faktisk ha tid til det. Bildene er desverre av litt redusert kvalitet siden jeg må rezize de såpass mye for at det ikke skal ta en halv evighet å laste de opp via det trådløse nettet her på denne øyen, men jeg håper det er brukbart :)
Ferien kunne forresten ikke komt på et bedre tidspunkt, du vet den følelsen når kroppen er sliten men man bare ignorerer det og går videre? Den hadde jeg, og plutselig får den spontant hvile. Deilig!

Vi skrives fra øya utenfor krabi i morgen ♥

Kommenter

Your email address will not be published. Required fields are marked *